Intervencijski posegi v dojki - Vargazon, Tomaž (Radiology and oncology (Ljubljana), 1998)
Pregledni članek o intervencijskih posegih v dojkah opisuje potek, indikacijein kontraindikacije pri različnih posegih v dojkah, ki jih opravljamo na Onkološkem Inštitutu v Ljubljani. Praviloma tako pri nas kot tudi v drugih ustanovah v svetu opravlja intervencijske posege izključno radiolog. Tako je mamolog osrednja in ključna osebnost multidisciplinarne mamološke strokovne skupine, v kateri so še izkušen klinik, patolog, citolog in kirurg.
Keywords: Biopsy; bolezni; Breast diseases; diagnostika; dojke; mamografija; novotvorbe; Pathology; radiografija; Radiography, interventional