Osnove kvantnega računalništva - Pretnar, Matija (Obzornik za matematiko in fiziko, 2014)
V drugem delu si ogledamo Deutschev algoritem, ki je bil prvi kvantni algoritem, ter najznamenitejša kvantna algoritma: Groverjev algoritem za iskanje v neurejeni tabeli in Shorov algoritem za razcep na praštevila.
Keywords: kvantno računalništvo; simulacija klasičnih vezij; Deutschev algoritem; Groverjev algoritem; Shorov algoritem