Identitete kot jih pišejo življenjske zgodbe izseljencev - Čebulj-Sajko, Breda (Traditiones (Ljubljana), 1997)
Vsebina članka obravnava teoretične opredelitve pojmov avtobiografija in identiteta. Nadalje na osnovi terenskega dela avtorice med slovenskimi izseljenci v Avstraliji in strokovne literature prikaže pomen avtobiografskih pričevanj za razkrivanje manifestacije razdvojenosti v etnični identiteti omenjene izseljenske skupnosti.
Keywords: slovenski izseljenci; narodna identiteta; avtobiografije; Australia; Avstralija