Obstoj delovnega razmerja kot predhodno vprašanje v delovnih sporih - Kresal, Barbara (Delavci in delodajalci, 2016)
Prispevek se ukvarja z enim od osrednjih vprašanj delovnega prava, to je z vprašanjem obstoja delovnega razmerja. Obravnava probleme, povezane z uveljavljanem obstoja delovnega razmerja in pravnih posledic le-tega. Prispevek se osredotoča na obravnavo instituta predhodnega vprašanja v delovnem sporu. Gre tudi za vprašanje, kakšne pravne posledice ima ugotovitev obstoja delovnega razmerja na posamezne pravice, ki pripadajo delavcu, in kako se lahko te pravice uveljavljajo.
Keywords: delodajalci; delovna razmerja; delovni spor; zaposleni