Obstoječe in potencialne prakse na področju LGBTI starejših odraslih v Sloveniji - Majerhold, Katarina (Socialno delo, 2022)
V članku so predstavljene redke obstoječe prakse s področja LGBTI starejših oseb v Sloveniji. Natančneje, predstavljene so izkušnje, ki jih je avtorica pridobila na Društvu Legebitra v obdobju 2017–2018. Podane so smernice za prihodnost glede izobraževanja deležnikov udejstvovanja in ponudnikov oskrbe starejših oseb glede ozaveščanja o LGBTI starejših osebah pa tudi smernice za slovenske organizacije, ki se ukvarjajo z LGBTI starejšimi osebami.
Keywords: domovi za starejše; homes for the elderly; Legebitra; Saturday saloons; sobotni saloni; training; usposabljanje