Sredine sredin - Razpet, Marko (Obzornik za matematiko in fiziko, 2012)
Obravnavamo relacije med nekaterimi sredinami vrstic in stolpcev matrik s pozitivnimi realnimi elementi. Uporabimo dobro znano neenakost med aritmetično in geometrično sredino pozitivnih realnih števil.
Keywords: aritmetična sredina; geometrična sredina; harmonična sredina; matematika; mathematics; matrike; neenakosti