Poznavanje Triglavskega narodnega parka - Velkavrh, Tina (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 1999)
Prispevek prikazuje poznavanje Triglavskega narodnega parka pri srednješolcih Zavoda za invalidno mladino v Kamniku in primerja njihovo percepcijo z mladimi sovrstniki v Triglavskem narodnem parku. Izpostavljeno je poznavanje smotra, obsega, števila prebivalcev, zaščitenih rastlin in živali parka.
Keywords: ecology; ekologija; environmental protection; Julian Alps; Julijske Alpe; naravna dediščina; Slovenia; Slovenija; Triglav National Park; Triglavski narodni park; varstvo narave