Urbanistično načrtovanje na Hrvaškem - Hebar, Zoran (Urbani izziv. Posebna izdaja, 2018)
Želja po najpreprostejši in hitrejši realizaciji (nekaterih) načrtovalnih rešitev je že prisotna v administrativnih storitvah, vendar pa ji pogosto ne sledi/-jo niti zakonodaja niti urbanistični načrti. V članku bo to prikazano v navezavi na različne zakonske in planske rešitve.
Keywords: Hrvaška; lokacijska dovoljenja; pravna ureditev; urbanistično planiranje