Odškodninska odgovornost za prekrške v nogometu - Praprotnik, Jure (Podjetje in delo, 2019)
Avtor v prispevku glede na specifičnost nogometa kot tekmovalnega športa, stopnjo (ne)kršitve pravil nogometne igre, standardov v njej, upoštevajoč riziko, ki ga igralci (ne) sprejemajo z udeležbo v nogometu kot tekmovalnem športu, odločitve sodnikov, položaj igralcev, položaj in možnosti dosega žoge ter naravo tekme, skuša določiti mejo med dopustnim in nedopustnim ravnanjem v nogometu, pri čemer je vsak primer treba obravnavati kazuistično. V sklepu pride do ugotovitve, da je odškodninska odgovornost za prekrške v nogometu prej izjema kot pravilo.
Keywords: meja protipravnosti; nogomet; odločitve sodnika; odškodninska odgovornost; pravila igre; prekrški; splošna pravna pravila; športno pravo