Primerjava poljskih glagolov s predpono w(e)- in slovenskih glagolov s predpono v- - Wtorkowska, Maria (Slavistična revija, 2005)
V prispevku je na podlagi pomensko! razčlemb poljskih in slovenskih tvorjenk predstavljena primerjava funkcij predpone w(e)-, v- v glagolskih tvorjenkah. Prikazani so načini tvorjenja teh glagolov in pomen, ki ga vnaša predpona, osvetljena pa so tudi formalno-pomenska razmerja, nastajajoča med poljskimi in slovenskimi motiviraninmi glagolo in njihovimi predstavami.
Keywords: besedotvorje; glagol; poljščina; predpone; primerjalna lingvistika; Slovene; slovenščina; tvorjenke; verb; word formation