Na obisku pri kometu - Strnad, Janez (Obzornik za matematiko in fiziko, 2015)
Vesoljsko sondo Rosetta, ki se kot umetni satelit giblje okoli kometa Čurjumov-Gerasimenko, in pristanek njenega pristajalnika Philae na tem kometu pogosto navedejo kot najpomembnejši dosežek v fiziki leta 2014. Izšla so tudi že prva poročila o rezultatih merilnikov na Rosetti.
Keywords: kometi; zgradba; sonda Rosetta; pristajalnik Philae; merilniki