Adapted methods for clustering large datasets of mixed units - Korenjak-Černe, Simona (Informatica (Ljubljana), 1999)
Predstavljeni metodi temeljita na predhodni pretvorbi mešanih opisov enot in skupin v enovito predstavitev. Opis skupine sestavlja vektor, v katerem imamo za vsako komponento podano frekvenčno porazdelitev po razredih zaloge vrednosti komponent ustrezne spremenljivke. Taka predstavitev omogoča tudi razvrščanje simboličnih podatkov. V delu predstavljamo takim predstavitvam enot prilagojeno metodo voditeljev in metodo dodajanja, ki sta bili uporabljeni na več velikih množicah podatkov.
Keywords: matematična statistika; razvrščanje; podatkovne baze