Pravna ureditev poskusov na živalih in pogoji za pridobitev dovoljenja - Perše, Martina (Medicinski razgledi, 2006)
Uporabo poskusnih živali v izobraževalne, raziskovalne in druge znanstvene namene v Sloveniji podrobneje urejajo zakon o zaščiti živali in drugih podzakonski akti, ki vsebinsko povzemajo pravna določila Evropske unije. V prispevku na kratko prestavljamo, kakšni so pogoji za pridobitev dovoljenja zaizvajanje poskusov na živalih v Sloveniji.
Keywords: Animal Rights; Žival, pravice; Žival, zaščita; Animal Welfare; Animals, Laboratory; Živali laboratorijske; poskusi na živalih; pravna ureditev