Avdiovizualne vsebine na stalni razstavi Jaz, mi in drugi: podobe mojega sveta - Valentinčič Furlan, Nadja (Etnolog. Nova vrsta (Ljubljana), 2010)
Avtorica obravnava avdiovizualno sporočanje na tridelni stalni postavitvi Slovenskega etnografskega muzeja, pri čemer se osredotoča na avdiovizualna sporočila najnovejše razstave Jaz, mi in drugi: podobe mojega sveta. Medij je uporabljen v raznolikih funkcijah: scenski element ustvarja vzdušje, starejši dokumentarci pričajo o preteklih obdobjih, strokovni avdiovizualni zapisi dokumentirajo žive letne šege, amaterski posnetki razkrivajo vsakdanje in praznično družinsko življenje, pripovedi vsebinsko pokrivajo pravljice, življenjska spoznanja in življenjske zgodbe. Novost je mozaični portret Vesna, ki razstavo interpretira na nivoju posameznika in obiskovalce vabi k aktivnemu sodelovanju. V zaključku avtorica povzema strategije avdiovizualnega sporočanja na stalni postavitvi in na spletni strani Slovenskega etnografskega muzeja.
Keywords: ocene in poročila; stalne razstave; Slovenski etnografski muzej; Ljubljana; ethnology; etnologija; Slovenia; Slovenija; avdiovizualna sredstva