Un nuovo Duvalius del "gruppo Cerrutii" (Sensu Magrini, 1997) del Lazio meridionale (Italia) (Coleoptera: Carabidae: Trechinae) - Magrini, Paolo (Acta entomologica slovenica (Ljubljana), 2003)
Opisan je Duvalius laurentii sp. n. iz srednje Italije Chiavica n°1 senza fondo, N° 603 La/Fr, m 500, Amaseno (Frosinone); Monti Ausoni; Lazio. Nova vrsta se razlikuje od doslej opisanih vrst iz "skupine cerrutii" v območju Lacija in Kampanije (Duvalius cerrutii Sbordoni & Di Domenico, 1967; Duvalius oscus Franzini & Franzini, 1984; Duvalius carchinii Vigna, Magrini & Vanni, 1993; Duvalius vannii Magrini & Sclano, 1998; Duvalius bastianinii Magrini, 1998; Duvalius bertagnii Magrini, 1998) po zunanji morfologiji in obliki samčevega kopulacijskega organa.
Keywords: entomologija; hrošči; Italija; Italy