Kdo (kaj) piše o/v slovenskih diplomatskih študijah? - Udovič, Boštjan (Studia Historica Slovenica, 2021)
Članek analizira objave s področja slovenskih diplomatskih študij v revijah Teorija in praksa, Družboslovne razprave, Annales – Series Sociologia et Historia, Acta Histriae in Studia Historica Slovenica. Glavna ugotovitev članka je, da so objave s področij slovenskih diplomatskih študij nasploh redke (predstavljajo od 1 do 3 % vseh objav), med objavami v izbranih revijah pa prednjačijo predvsem članki s področja zgodovine slovenske diplomacije. To ne preseneča, saj se med slovenskimi zgodovinarji kar nekaj posameznikov ukvarja s t. i. diplomatsko/politično zgodovino. Za točno se izkaže tudi ugotovitev, da se članki s področja diplomatskih študij pojavljajo v valovih, in še to predvsem v okviru tematskih številk obravnavanih revij.
Keywords: diplomacija; diplomatske študije; mednarodno pravo; Slovenija; slovenske družboslovne revije; znanstveni časopisi