Spolni stereotipi v informativno-zabavnih spletnih straneh in revijah - Krajnc Ivič, Mira (Slavistična revija, 2019)
Stereotip je integralni del procesiranja informacij, zato sodi v človekov mentalni svet, ki tudi prek medijskih besedil z informativno-zabavno vsebino in sporočevalno namero sooblikuje socialnega. V teh besedilih so spolni stereotipi kljub feminizmu tretjega vala pogosti, s čimer ohranjajo binarnost obeh (družbenih) spolov in njune značilne (družbene) vloge.
Keywords: besedilo; družbeni spol; gender stereotypes; jezik; language; media; mediji; spolni stereotipi; text