RISM and inventorying early music manuscripts in Slovenia - Erjavec, Jana (Muzikološki zbornik, 2020)
Vse od ustanovitve igra RISM pomembno vlogo pri popisovanju starejših glasbenih virov ohranjenih v Sloveniji. V prispevku je predstavljen razvoj ter trenutno stanje sodelovanja slovenske muzikološke stroke s projektom RISM s posebnim ozirom na glasbeno zbirko cerkve sv. Danijela v Celju, ki predstavlja najnovejši doprinos slovenske skupine za RISM k spletnemu katalogu.
Keywords: Celje; cerkev sv. Danijela; Church of St Daniel; glasbeni katalogi; glasbeni rokopisi; music catalogues; music manuscripts; RISM; Slovene musicology; slovenska muzikologija