Odpoved pogodbe o zaposlitvi v noveli ZDR-1D - Debelak, Marijan (Delavci in delodajalci, 2024)
Članek analizira spremembe določb ZDR-1D, ki se nanašajo na odpoved pogodbe o zaposlitvi. Spremembe sicer niso obsežne. Najpomembnejši spremembi se nanašata na uveljavitev dodatnega postopka na zahtevo delavca v primeru opozorila delavca na izpolnjevanje obveznosti pred redno odpovedjo pogodbe o zaposlitvi iz krivdnega razloga in na zadržanje učinkovanja nekaterih odpovedi pogodbe o zaposlitvi predstavniku delavcev.
Keywords: additional protection of the employee representative; delovno pravo; extraordinary termination of employment contract; odpoved pogodbe o zaposlitvi; pogodba o zaposlitvi; prekinitev pogodbe o zaposlitvi; unjustified reasons for termination; warning the employee to fulfill his obligations