Projekt Izboljšanje kakovosti zapisov v COBIB.SI - Rogina, Anka (Organizacija znanja, 2007)
Kakovost bibliografskih zapisov v vzajemni bibliografski bazi podatkov COBIB.SI in v vseh lokalnih bibliografskih bazah je temeljnega pomena za kakovostno delovanje celotnega sistema COBISS.SI. Da bi zagotovili čim večjo konsistentnost bibliografskih zapisov in programsko odpravili kar največ napakv zapisih, smo izvedli projekt Izboljšanje kakovosti zapisov v COBIB.SI. V prispevku so opisane analize, ki smo jih izvedli v okviru projekta, dopolnitve programske opreme COBISS2/Katalogizacija, ki smo jih predlagali v okviru projekta, ter konverzija podatkov v bibliografskih zapisih, ki je bila izvedena kot zadnja faza v projektu.
Keywords: bibliografske podatkovne zbirke; COBIB.SI; COBISS.SI; kakovost bibliografskih zapisov; katalogizacija; konverzije podatkov