Die Kommunen zwischen Nationalstaat und Europäischer Union - Tharun, Elke (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 2003)
Nemške občine se razlikujejo med seboj po svoji upravi v smislu samouprave, ki je zagotovljena z ustavo. Neposredna posledica je vedno več omejitev pri prenosu odgovornosti, na področju financ in pri evropskem upravljanju.
Keywords: Europe; Evropa; Germany; local government; lokalna samouprava; lokalna uprava; Nemčija; občine; politična geografija