Spremenjeno kristaljenje vodnega kamna pri magnetni obdelavi vode - Pristovnik, Andrej (Strojniški vestnik, 2000)
Magnetna obdelava vode (MOV) je alternativna metoda priprave napajalnih vod za nadzor vodnega kamna in prav tako postaja pomembna pri izboljšavah drugih tekočin, ki vsebujejo vodo. Govor je o učinkih naprav MOV, med njimi o spremenjenem kristaljenju vodnega kamna in spremenjeni stabilnosti vodnih disperzij s poudarkom na spremenjeni hidrataciji ionov in trdnih površin zaradi magnetne protonske resonance kot enega izmed možnih mehanizmov. Nadalje je predlagana pojasnitev pospešenega obarjanja aragonita.
Keywords: priprava vode; kristaljenje CaCo3; hidratacija ionska; magnetohidrodinamika; kristalizacija; vodni kamen