O neki zvezi med Riemannovo funkcijo zeta in praštevili - Simonič, Aleksander (Obzornik za matematiko in fiziko, 2014)
V članku pokažemo, kako lahko vrsto $\sum_p f(p^{-s})$ izrazimo z Riemannovo funkcijo zeta, če je $f$ holomorfna funkcija in vsota teče po vseh praštevilih. V nadaljevanju se ukvarjamo z analitičnimi lastnostmi takih funkcij.
Keywords: matematika; mathematics; funkcijske vrste; praštevilska funkcija zeta; Möbiusova funkcija; holomorfne funkcije; problem analitičnega nadaljevanja