Načelo primarnosti evropskega prava v luči ustavnosti ter Sodišče ES kot zakoniti sodnik - Plauštajner, Katja (Revus (Ljubljana), 2004)
Prispevek obravnava kršitev pravice do zakonitega sodnika po nemški ustavi, ki je bila kršena s tem, ko nacionalno sodišče ni upoštevalo odločitve Sodišča ES v postopku o predhodnem vprašanju. Nemško ustavno sodišče obširno osvetljuje tudi vsebino odločbe Sodišča ES o prehodnem vprašanju, t.j. načelo primarnosti evropskega prava, in zavrača mnenje nacionalnega sodišča, da omenjeno načelo v primeru direktiv ni ustavnopravno sprejemljivo.
Keywords: Evropska unija; evropsko pravo; sodišča; Sodišče Evropske skupnosti; ustavnost