Geološka karta Slovenije 1:250.000 - Buser, Stanko (Geologija, 2002)
Na podlagi podatkov Osnovne geološke karte 1: 100.000 in nove reambulacije je napravljena nova Geološka karta Slovenije 1: 250.000. Na karti je izdvojenih 114 litostratigrafskih enot. Prikazane so tudi pomembne geološke strukture in regionalni prelomi. Vsi podatki so zajeti v GIS okolju, kar omogoča enostavno nadaljno uporabo teh geoloških podatkov. Pri reambulacijskih delih smo pridobili številne nove podatke, ki so prvič prikazani na geološki karti.
Keywords: geološke karte; Slovenia; Slovenija