Uporaba referenčnih arhitektur pri gradnji informacijsko integriranega podjetja - Vujica-Herzog, Nataša (Strojniški vestnik, 2000)
Gradnja informacijskih sistemov, ki je v preteklosti potekala precej nenačrtno, je vzrok, da so v proizvodnih obratih nameščene različne vrste računalniške opreme, različnega časa izdelave, različne stopnje možnosti za povezovanje in različnih možnosti za dopolnjevanje funkcij, kar vse vpliva na učinkovitost njihove uporabe 1. V prispevku bo predstavljen celovit pristop h gradnji informacijsko integriranega podjetja, ki temelji na uporabi referenčnih arhitektur z namenom, da se zapolni vrzel, ki nastaja na omenjenem področju.
Keywords: sistemi informacijski; arhitektura referenčna; integracije podjetij; informacijski sistemi; arhitektura (računalnik); integracija; podjetja