How are age and gender related to attitude toward plants and animals? - Strgar, Jelka (Acta biologica slovenica, 2008)
Prispevek obravnava odnos 210 učencev, starih 9 do 18 let, do rastlin in živali. Rezultati podpirajo predpostavko, da se zdijo živali učencem v splošnem zanimivejše od rastlin. Na zanimanje učencev je močno vplivala njihova starost, medtem ko smo razliko med spoloma našli eno samo
Keywords: Age Factors; Animals; Attitude; Child; dojemanje; Odnos; odnos do rastlin; odnos do živali; Otrok; Plants; Rastline; Sex Factors; spol; Spolni faktorji; starost; Starostni faktorji; učenci; Živali