Romansko-slovanske jezikovne interference - Skubic, Mitja (Slavistična revija, 2001)
Prispevek ugotavlja odstopanja od veljavne norme v romanskih jezikih v treh skladenjskih pojavih, v sosledici časov, v rabi dvojne nikalnice, v sklonskih oblikah oziralnega zaimka, in sicer v romunščini ter v stičnih območjih slovanskega in romanskega sveta, razen romunščine danes samo še v Istri in v Julijski krajini. V obratni smeri pa ugotavlja taiste skladenjske kalke v slovenščini tega stičnega ali jezikovno mešanega ozemlja.
Keywords: linguistics; lingvistika; oziralni zaimek; romanski jeziki; romunščina; sintaksa; Slavic languages; slovanski jeziki; Slovene; slovenščina; sosledje časov