Rehabilitacija v koronarnem klubu Slovenske Istre - 12 let izkušenj - Marušič, Dorjan (Zdravstveno varstvo, 2008)
Srčno-žilne bolezni so najpogostejši vzrok umrljivosti in obolevnosti v svetu.Doživljenjska rehabilitacija bolnikov s srčno-žilnimi boleznimi dokazanopodaljša življenje in izboljša njegovo kakovost. V pričujočem članku predstavljamo delovanje koronarnega društva in njegovo vlogo v rehabilitaciji bolnikov s srčno-žilnimi boleznimi.
Keywords: cardiovascular disease; kakovost življenja; kardiovaskularne bolezni; rehabilitacija; standard of living; vocational rehabilitation