Oblikovanje in izdelava polirne naprave ter polirni postopek z uporabo materiala Al 7075 T6 - Başak, Hüdayim (Strojniški vestnik, 2007)
Polirni postopek je končna obdelava, ki jo lahko opisemo tudi kot postopek brez odrezkov. V pričujočem prispevku predstavimo polirno napravo, ki smo jo oblikovali in izdelali tako, da z njo lahko poliramo prizmatične elemente. Polirno napravo smo uporabili za poliranje prizmatično oblikovanih vzorcev Al 7075 T6, pri čemer smo upoštevali različne polirne parametre. Na koncu smo polirane površine opisali in razvrstili glede na njihovo hrapavost in trdoto.
Keywords: poliranje; površine; hrapavost; trdota