Predstavitev raziskave "Zdravstvena nega v luči etike" - Kvas, Andreja (Obzornik zdravstvene nege, 2005)
Namen prispevka je prikazati delovanje Raziskovalne skupine, ki deluje pod okriljem Društva medicinskih sester in zdravstvenih tehnikov Ljubljana. V letu2003 smo si zadali nalogo, podrobneje raziskati razmišljanje in zaznavanjeetičnega delovanja slovenskih medicinskih sester, zdravstvenih tehnikov in babic v odnosu do pacientov, družin, različnih družbenih skupin innenazadnje do svojih sodelavcev/k. V nadaljevanju prispevka je predstavljen namen raziskave, metodološka zasnova raziskave, vzorec, način vzorčenja, anketni vprašalnik in demografske značilnosti medicinskih sester, zdravstvenihtehnikov in babic.
Keywords: ankete; ethics; Ethics, Nursing; etika; Etika zdravstvene nege; medicinske sestre; Nursing Care; Nursing Research; Questionnaires; Zdravstvena nega; Zdravstvena nega, raziskava