Sarawak - Senegačnik, Jurij (Geografski obzornik, 2000)
Članek prikazuje nekatere osnovne geografske značilnosti Sarawaka skozi obravnavo geografske lege, reliefa, podnebja, vegetacije, prebivalstva in gospodarstva. Poseben poudarek je na obravnavi tropskega deževnega gozda in etnične raznolikosti Sarawaka.
Keywords: družbena geografija; fizična geografija; Malezija; regionalna geografija; Sarawak