Der "dritte Raum" in Erica Pedrettis Roman Engste Heimat - Kondrič Horvat, Vesna (Primerjalna književnost, 2007)
Prispevek poskuša na podlagi romana Najožja domovina pisateljice Erice Pedretti prikazati medkulturno izkušnjo posameznika v njegovih socialnih, političnih ter kulturnih povezavah in ugotavlja, da se teksta in konteksta pri pisateljici, ki je razpeta med mnogo kultur, ne da ločevati. Različna življenjska obdobja so v delu razpadla na fragmente in so močno stilizirana, avtorica pa preko svojega umetniškega besedila ustvarja "tretji svet" medkulturnih odnosov, kot ga v navezi na Homija K. Bhabho razlaga Doris Bachmann-Medick.
Keywords: Pedretti, Erica, 1930-; švicarska književnost; roman; novel; literarne študije