Material za zavorne obloge - jeklena vlakna da ali ne? - Stadler, Zmago (Kovine zlitine tehnologije, 1996)
Raziskave tornih in mehanskih lastnosti zavornih oblog brez dodatka jeklenih vlaken so pokazale, da so obloge dokaj enakovredne klasičnim z dodatkom jeklenih vlaken. Zaostajajo le v obrabnih lasstnostih. Obraba oblog je bila povečana predvsem pri višjih hitrostih in obremenitvah.
Keywords: zavorne obloge; jeklena vlakna; torne lastnosti