Alpski botanični vrt Juliana in seznami rastlin - Praprotnik, Nada (Scopolia, 2012)
V prispevku je podrobneje opisana zgodovina alpskega botaničnega vrta Juliana v Trenti zlasti po 2. svetovni vojni. Iz tega obdobja so se ohranili različni dokumenti in zapiski, ki še niso bili znani oziroma objavljeni in ki podrobneje osvetljujejo dogajanja v vrtu. Našteti so vodniki po vrtu, omenjenoje zbiranje semen in seznami rastlin (Index seminum), različne označevalne table za vrt in označevalne tablice za rastline. Objavljen je spisek rastlin, ki so v vrtu uspevale in še uspevajo. Različne sezname so pisali Albert Bois de Chesne, Julius Kugy, Angela Piskernik, Ciril Jeglič, Tone Wraber in Nada Praprotnik. V seznamu je 1343 taksonov.
Keywords: botanika; Rhododendron-Park Bremen; botany; botanični vrtovi; botanical gardens; Juliana; history; zgodovina; rastlinstvo; systematics; plant taxa; rastlinski taxoni; Alpe; Alps; Slovenia; Slovenija