Naravne oblike gibanja – temelj gibalnih dejavnosti v predšolskem obdobju - Videmšek, Mateja (Šport (Ljubljana), 2021)
V prispevku smo predstavili naravne oblike gibanja za predšolske otroke, ki so zaradi pozitivnega vpliva na vsa področja razvoja izjemno pomembne v tem obdobju. Opredelili smo didaktična priporočila in posebnosti, ki jih moramo upoštevati pri organizaciji in izvedbi, ter predlagali igrala in športne pripomočke, primerne za mlajše otroke, s katerimi si razširjajo znanja tudi z drugih področij. V predšolskem obdobju naj otroci z izvajanjem naravnih oblik gibanja pridobivajo raznovrstne izkušnje zlasti z igro, ki jim prinaša veselje in zadovoljstvo.
Keywords: didactic recommendations; didaktična priporočila; gibalni razvoj; movement development; naravne oblike gibanja; natural forms of movement; predšolski otroci; preschool children; sport; sports equipment; šport; športna tehnologija