Vizija za še boljšo pravno fakulteto - Šujica, Peter (Javna uprava, 2023)
Avtor, sveži diplomant Pravne fakultete Univerze v Ljubljani, podaja svojo refleksijo študijske izkušnje in predloge morebitnih izboljšav. Najprej poudari vrednost kritičnega razmišljanja, ki ga spodbuja open-book način pisanja izpitov. V tem smislu je to lahko pomembna in izvedljiva nadgradnja izpitov, ki temeljijo na pomnjenju obsežne veljavne zakonodaje. Nato predlaga uvedbo institutov, ki študente že v času študija usmerjajo v znanstveno raziskovanje in delo. Na koncu je predstavljena še možnost mednarodnega programa LL.M., ki bi povečal svetovni ugled fakultete in spodbudil kulturno ter akademsko raznolikost.
Keywords: Pravna fakulteta Univerze v Ljubljani; študij prava; visoke šole