Juliet’s run as seen on screen: reinterpretation of the past through camera lenses - Krisskaya, Lidia (Monitor ISH, 2021)
: Članek analizira slavni Julijin tek iz baletne predstave Romeo in Julija, pri tem pa kamero razume kot zgodovinski subjekt. Kot angel zgodovine filmska kamera nastopa kot priča odprtih oči, ki gleda v preteklost, s hrbtom pa je obrnjena v prihodnost.
Keywords: Balet; Romeo in Julija (balet); Video umetnost