Breve estudio contrastivo entre los sistemas fonético-fonológicos del espanol y del esloveno y su aplicación en la ensenanza del espanol a hablantes eslovenos - Markič, Jasmina (Verba hispanica, 2001)
Avtorica v članku primerja fonetično fonološka sistema španskega in slovenskega jezika. Opisuje samoglasniški in soglasniški sistem obeh jezikov ter opozarja na razlike med obema jezikoma in na težave v izgovorjavi in naglaševanju v španščini s strani slovenskih govorcev in išče vzrok zanje.
Keywords: Spanish; španščina; Slovene; slovenščina; primerjalno jezikoslovje; phonetics; fonetika; fonologija