Knjižnični management v zrcalu sodobnih tokov - Cveljo, Katherine (Knjižnica, 1990)
Kot kratek pregled sodobnih tokov na področju knjižničnega managementa ta članek prinaša kratek pregled osnov, na katerih počiva sodobni knjižnični management in kratko diskusijo o osnovnih ciljih managementa s poudarkom na planiranju kot njegovi temeljni funkciji, ki predvideva bodoči razvoj in spremembe, povezane z njim; prikazuje management kot skupek procesov ali funkcij, ki "...če se pravilno izvajajo, vodijo k organizacijski učinkovitosti in problem "sprememb" in njegov vpliv na razvoj knjižničnega managementa
Keywords: bibliotekarstvo; library science; management; planiranje