Vpliv sistema za zamreževanje na reološke lastnosti dinamično zamreženih zlitin PP/EPDM - Horvat, Mojca (Kovine zlitine tehnologije, 1996)
Zlitine na osnovi polipropilena in etilen-propilen-dienskega kavčuka smo dinamično zamrežili z reaktivnim mešanjem v talini. Zamreževanje elastomerne faze smo sprožili s peroksidnim sistemom za zamreženje in spremljali vpliv vsebnosti peroksida ter koagenta na relološke lastnosti.
Keywords: kavčuk; reologija