V 19. stoletju rojene znane osebnosti tomaževske občine - Kresnik, Zdenka (Zgodovinski zapisi, 2009)
Prispevek obravnava trinajst, na območju današnje občine Sveti Tomaž, v 19. stoletju rojenih zgodovinskih osebnosti. S svojim delom so zaznamovali obdobje, v katerem so živeli, in z njim pustili pečat v širšem slovenskem kulturnem, gospodarskem ali političnem prostoru, o čemer priča tudi uvrstitev petih izmed njih v nedavno izdanem delu z naslovom Osebnosti : veliki slovenski biografski leksikon.
Keywords: 19.st.; biografije; Prlekija; Sveti Tomaž