Language policy issues within the European Union - Williams, Colin H. (Dela - Oddelek za geografijo Filozofske fakultete v Ljubljani, 2002)
Članek obravnava različne probleme, ki zadevajo načrtovanje jezikovnih politik v Evropski uniji. Podrobneje prikazuje filozofske, metodološke in tehnične doprinose aplikativne geografije pri razvijanju holistične perspektive o jeziku v širšem kontekstu. Prispevek nadalje predlaga skupne možne pobude za mednarodno raziskovanje v okviru razširjene Evrope.
Keywords: človekove pravice; etnične skupine; Europe; European Union; Evropa; Evropska unija; human rights; jezikovna politika; jezikovne manjšine; narodne manjšine; sociolinguistics; sociolingvistika