Hydrogen plasma - Pregelj, Andrej (Informacije MIDEM, 1993)
Predstvljene so osnovne značilnosti nizkotlačne šibkoionizirane vodikove plazme. Opisani so različni načini generiranja plazme s poudarkom na njihovih prednostih in pomanjkljivostih. Na kratko je opisana karakterizacija plazme z Langmuirjevimi sonadmi in podrobneje razloženo delovanje katalitičnih sond, s katerimi se izmeri gostota atomarnega vodika v plazmi.
Keywords: fizika plazme; generiranje plazme; plazma; sonde; tehnologija plazme; vodikova plazma