Delovnopravno varstvo delavcev, žrtev nasilja v družini po noveli ZDR-1D - Rajgelj, Barbara (Delavci in delodajalci, 2024)
Varstvo delavcev, žrtev nasilja v družini je v slovenskem delovnem pravu novost. Avtorica na kratko predstavi pojem nasilja v družini in opredelitev delavca, žrtve nasilja v družini kot nove varovane kategorije, mednarodnopravne podlage, primerjalno ureditev v treh izbranih državah, novo slovensko ureditev in njene nomotehnične izzive ter razloge in tveganja, ki spremljajo umestitev nasilja v družini v okvir delovnega prava.
Keywords: delavci; domestic violence; krajši delovni čas; nasilje v družini; paid absence from work; plačana odsotnost; shorter working hours; victims of domestic violence; workers; ZDR-1D; žrtve nasilja v družini