Pomen vključujoče družbe pri urejanju in nadzoru lobiranja - Kečanović, Bećir (Podjetje in delo, 2014)
Prispevek obravnava lobiranje kot pridobitev demokracije, ki omogoča, da lahko posamični interesi tekmujejo za različne oblike sobivanja. V zvezi s pomenom vključujoče družbe pa ugotavlja potrebo, da se čezmerna moč političnih elit in lobijev obrzda tudi z večjo vlogo civilnega sektorja in nepridobitnih storitev lobiranja.
Keywords: democracy; demokracija; interesne skupine; lobiranje