Najstvo in kajstvo - Beltram, Peter (AS. Andragoška spoznanja, 2014)
V prispevku je pokazano, da časovni horizont, v katerega so naravnani planski dokumenti javnega odločanja, ni primerno postavljen. Po eni strani je predolg, saj predpostavlja, da je zunaj neposrednega vpliva trenutne situacije, po drugi strani pa prekratek, da bi omogočal učinkovanje opredeljenih ukrepov. Oba vidika pa pomenita, da je tako načrtovanje lahko tudi škodljivo, saj omejuje možnosti sprotnega odziva na delujoče procese.
Keywords: active population; aktivno prebivalstvo; development policy; development strategy; higher education; načrtovanje; planiranje; planning; razvojna politika; Slovenia; Slovenija; strategija razvoja; visoko šolstvo; visokošolsko izobraževanje; zaposlovanje