Knjižnična, knjižna in književna vzgoja v Pionirski knjižnici v Ljubljani (Knjižnica, 1989)
Delam v Pionirski knjižnici v Ljubljani, ki je v veliki meri takšna kot je, preprosto zato, ker se njeni delavci zavedamo negativnih lastnosti sodobne družbe in si tako pri svojem delu vsak po svoje in vsi skupaj prizadevamo za pristnejše, kvalitetnejše in bolj humano delo in življenje. Takšna se nam zdi vloga sodobne knjižnice za otroke
Keywords: mladinske knjižnice; Slovenia; Slovenija; Pionirska knjižnica (Ljubljana); knjižna vzgoja; knjižnična vzgoja; delo z bralci