Kapriciozne plati Haydnovega kvarteta - Hansell, Sven H. (Muzikološki zbornik, 2007)
Haydnov Godalni kvartet op. 9, št. 6, kaže uporabo poetskih konvencij v glasbi. Zasnovan kot capriccio, prvi stavek razkriva labirintsko ritmično strukturiranost, ki je didaktična in zabavna obenem. Tabela glasbenih ritmov in seznam tipov glasbenih fraz dopolnjujeta analizo v glavnem besedilu.
Keywords: capriccio; fraza; glasba; glasbeno-poetske strukture; godalni kvartet; Haydn, Joseph, 1732-1809; music; ritmika