Prilagoditve in pripomočki pri rekreaciji in športu invalidov - Čander, Jana (Rehabilitacija (Ljubljana), 2019)
Rekreacija in šport sta bistvenega pomena v življenju vsakega posameznika. Prispevek se navezuje na posamezne prilagoditve z ali brez pripomočkov pri rekreaciji in športu invalidov oziroma ljudi z različnimi okvarami. Prikazuje možnosti in priložnosti za aktivnosti. Prispevek popolnoma potrjuje stavek gospoda Petra Erikssona, bivšega uspešnega kanadskega glavnega trenerja paraatletike: "Ne iščite omejitev; poiščite možnosti."
Keywords: adopted equipment; disabled persons; invalidi; osebe z zmanjšanimi zmožnostmi; prilagojeni pripomočki; recreation; rekreacija; sports; Sports for Persons with Disabilities; sports wheelchairs; športi; športni vozički